Bærer du generasjonstraumer?

Spirituell veiledning Kundalini Yoga Traumer Livsmisjon Meditasjon Mening med livet

Jeg må si at jeg ble overrasket når jeg forstod det fulle monnet av generasjonstraumer. Jeg var faktisk ikke klar over at det var så inngripende i livet mitt, men plutselig skjønte jeg hvorfor det var så vanskelig for meg å være i forhold, hvorfor det var så vanskelig å samarbeide med enkelte mennesker, hvorfor jeg byttet jobber hele tiden og ikke minst hvorfor jeg alltid sleit økonomisk.  

Det var fordi jeg levde min mors emosjonelle mønster. Hun levde gjennom meg som barn. Jeg lærte aldri om hvem jeg var, og det gjorde at jeg hele tiden søkte bekreftelse utenfor meg selv.

Det trenger ikke å være bare det at moren din levde gjennom deg, men om du på en eller annen måte aldri fikk utvikle en egenverdi enten ved at moren din var dominerende, kontrollerende, ambivalent eller helt fraværende så har du også tatt med deg generasjonstraumer inn i din hverdag, inn i ditt liv.  

Dette usynlige sløret som omfavner deg og livet ditt blir synlig gjennom dramaene i livet ditt, gjennom at du føler at andre tapper deg for energi eller at du konstant føler på indre uro som du prøver å stagge med å "please" andre; en "people-pleaser".  

Generasjonstraumer er noe du har lært i barndommen av din mor og din far, lenkene som fanger deg i fortiden slik at du holdes tilbake fra å leve i nåtiden. Det er emosjonelle mønster som går i arv fra generasjon til generasjon og som gjør at de er vanskelig å se, men lett å gjenkjenne når du lærer deg hva som er konsekvensene. 

For meg var dette vendepunktet; når jeg skjønte hva det handlet om så kunne jeg også transformere disse emosjonelle sårene fra barndommen. Ta tilbake kraften min og skape livet mitt fra min sannhet. Det handlet om å finne ut av hva som var mine verdier, hvordan jeg kunne sette gode grenser for meg selv og hvordan jeg skulle prioritere tiden og livet mitt. 

Generasjonstraumer gjør det vanskelig for deg å ha sunne og gjensidige relasjoner med både venner, familie og i jobbsammenheng. Det er gjennom betingede handlinger og følelser at disse mønstrene lever og skaper angst, sinne, frustrasjon og utrygghet i relasjoner.  

Generasjonstraumer kan også kalles forholds-avhengighet fordi kvinner (og menn) med generasjonstraumer ofte har forhold som er ensidig, emosjonelt ødeleggende og/eller er utsatt for overgrep og misbruk. Generasjonstraumer er en lært måte å leve på som skapes gjennom å observere foreldre som har samme adferd.  

Ta denne uhøytidelige testen for å se om du overraskende nok bærer med deg generasjonstraumer.   

Hvis du kan si ja til de fleste spørsmålene her så har du også generasjonstraumer som gjør at du begrenses i livet ditt.  

 1. Holder du deg unna diskusjoner? 
 2. Er du alltid bekymret for hva andre tenker om deg? 
 3. Har du noen gang levd sammen med noen som har hatt et alkohol eller rus problem? 
 4. Har du noen gang levd med noen som har vært nedsettende mot deg? 
 5. Er andres mening viktigere enn din egen mening? 
 6. Er det vanskelig for deg å tilpasse seg endringer hjemme eller på jobb? 
 7. Føler du deg avvist når din partner er sammen med sine venner? 
 8. Tviler du på muligheten til å bli den du ønsker å være? 
 9. Er det ukomfortabelt for deg å uttrykke dine sanne følelser for andre? 
 10. Har du følt at du ikke strekker til? 
 11. Føler du deg som en dårlig person om du har gjort en feil? 
 12. Tror du at dine nære og kjære ikke kan greie seg uten deg? 
 13. Skulle du noen ganger ønske at du hadde hjelp til å få ting gjort? 
 14. Er det vanskelig for deg å snakke med personer som har autoritet, som sjefen, politiet eller andre du tenker har mer status enn deg? 
 15. Er du forvirret over hvem du er og hvor du skal i livet ditt? 
 16. Er det vanskelig for deg å si nei når noen spør deg om hjelp? 
 17. Er det vanskelig for deg å ta imot komplimenter og/eller gaver? 
 18. Blir du flau om partneren din eller barnet ditt gjør en feil? 
 19. Er det vanskelig for deg å spørre om hjelp? 
 20. Har du så mange forskjellige ting på gang samtidig at du ikke greier å få gjort noen av dem? 

Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse symptomene, og føler deg utilfreds med deg selv og dine forhold så bærer du på generasjonstraumer. Du lever et begrenset liv ofte med angst, sinne og frustrasjon som daglige følelser. Du gir fra deg kraften din til noe, eller noen utenfor deg selv.  

Den gode nyheten er at du kan endre dette og leve et gladere og rikere liv med ro på innsiden.  

Bryt med arven og skap en ny fremtid!  

Book en uforpliktende gratis time med meg for å se om jeg kan være din spirituelle veileder ut av generasjonstraumer og inn i kraften din.  


0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar