5 utrolig gode grunner for å skrive dagbok!

Dagbok

Dagbok-skriving er et av de viktigste verktøyene du kan bruke for å styrke og utvikle din intuisjon. Intuisjonen er subtil og går veldig stille i dørene, som oftest. Det er derfor essensielt å synliggjøre denne subtile kommunikasjonen gjennom å skrive dagbok.

Du lærer deg fortere å styrke de ulike kanalene intuisjonen snakker til deg gjennom; om det er visjoner, verbalt, følelsesmessig eller andre måter. Alle har et unikt forhold til sin intuisjon, og ingen andre enn du kan vite hvordan dere samspiller. Andre kan inspirere deg og åpne opp nye dører, men bare du vet eksakt hvordan. Gjennom dagbok-skriving vil det være lettere for deg å gjenkjenne måten intuisjonen snakker til deg på. 

Mange ganger er det vanskelig å skille hva som er ego-stemmen og hva som er sjels-stemmen (intuisjonen). Når du skriver dagbok vil det være mye lettere for deg å kunne referere tilbake til intuitive impulser du har hatt når du har skrevet dem ned, slik at du i etterkant kan avsløre om du handler mer på frykt (ego-stemmen) eller mer intuitivt.

Kanskje drømmer du om en krangel mellom deg og moren som gir deg en nøkkel til hvordan du kan løse et problem på jobben. Du skriver det ned og det gjør at du lettere forstår budskapet. Kanskje handler du ikke på veiledningen du fikk i drømmen fordi du var usikker på om det var ego-stemmen eller intuisjonen som snakket til deg. I etterkant kan du se hva konsekvensen ble og utifra det avgjøre om det var intuisjonen eller ego-stemmen. Du kan dermed lettere ta i bruk råd og veiledning fra intuisjonen.

For mange er det utfordrende å skrive dagbok. Det å skrive tanker og følelser ned bringer frem dårlige minner om skriving fra da når de gikk på barneskolen. Å skrive dagbok kan løsne på dette, og det er ikke bare EN måte å skrive dagbok på. Det er kun fantasien som setter grenser her. Uansett hvordan du velge å skrive så er dagbok super viktig for ditt forhold til din intuisjon.

Her er 5 gode grunner for å skrive dagbok.

1. Du kan skrive ned ordtak som inspirerer deg, eller du kan skrive en takknemlighets-dagbok. Dette er ting som løfter humøret ditt og gir deg positivitet. Å løfte humøret gjennom å skrive dagbok dedikert og konsekvent gjør at du løfter frekvensen din. Jo letter du er til sinns jo mer åpen er du for å kunne motta intuitive impulser. Har du mye frykt i deg så vil det være for lite "rom" for at intuisjonen skal kunne nå deg.

2. Når du skriver dagbok kan du bruke den til å avsløre personlige mønster som holder deg tilbake fra å være mer i kontakt med intuisjonen. Du skriver hvordan du føler deg i møte med ulike situasjoner og mennesker. En dokumentarisk dagbok som beskriver ditt møte med din dag og det den inneholder. Etterhvert vil du kunne se mønster som dukker opp. For eksempel du har skrevet ned dine umiddelbare tanker og følelser rundt en mulig kjæreste. Du ser at han har likhetstrekk med tidligere kjærester og du avslører et mønster som har holdt deg fanget i dårlige forhold. Når du ser hva din rolle i dette mønsteret er gjennom å skrive dagbok, så vil du lettere kunne bryte dette mønsteret. Du kan på denne måten bli oppmerksom på og du kan lettere fjerne "blindspots".

3. I dagboken kan du skrive om tolkninger av dyr, planter eller andre ting du ser i naturen, i drømmene dine eller som visjoner. På denne måten bygger du opp en egen forståelse av symboler.En slange tolkes av noen til å være et dårlig omen. Det kan være at fortolkningen er kulturelt betinget noe som ikke har noe med ditt personlig forhold til slange å gjøre. Skriv ned symbol betydningen, hvordan det får deg til å føle og hendelser du kan linke opp mot symbolet. Du bygger opp et symbolarkiv som gjør det lettere for intuisjonen å nå deg. Dersom slange for deg handler om å ta et nytt valg, utenfor det du vanligvis gjør, så vil intuisjonen sende deg bilder av slanger som gjør at du har et annet utgangspunkt for å ta valget.

4. Å skrive dagbok er en kreativ portal. La pennen flyte på papiret uten å sensurere deg selv. La alle intuitive impulser få en beskrivelse, en følelse og et symbol. Skriv om hvordan livet ditt er når du har en sterk intuisjon. Sinnet kan ikke skille mellom hva som er fysisk virkelig og hva som er en fantasert virkelighet. Det du fantaserer om vil etterhvert komme til live i  den fysiske verden. Mye forskning viser at økt kreativitet gjør også at du blir bedre på å løse problemer.  Kreativitet og intuisjon er som et tvillingpar - de er uadskillelige. 

5. Den beste måten å både finne og styrke tillit til intuisjonen på er gjennom å skrive dagbok. Alt du skriver vil du kunne referere tilbake til å se at når du tar valg basert på intuisjonen så ordner det seg, og motsatt om du går mot intuisjonen. På denne måten vil det være lettere for deg å vite at du kan ha full tillit til din intuisjon.

Det er essensielt å skrive med penn og papir, eller fargeblyanter. Pass på å ha en vakker bok med blanke ark som inspirerer deg. Bruk 5-10 minutter hver dag og skap en hyggelig stund for deg selv og din intuisjon. 

Del med meg din erfaring med å skrive dagbok i relasjon til intuisjon. Har du en konkret hendelse som ga deg en aha-opplevelse gjennom å skrive dagbok?

 

________________________________

 

5 kommentarer

Oda Midtaune
 

Gjennom å skrive dagbok ser jeg tilbake på min progresjon og min fremgang/økte forståelse skritt for skritt.

Les mer...
Les mindre
  Avbryt
Heidi Gulbrandsen Smerud
 

Hei

Fy søren så gira jeg er på å starte å skrive dagbok! Tusen takk for masse gode tips. Dette skal bli gøy :)

Alt godt, 
Heidi

Les mer...
Les mindre
Lill Legard
Admin
 

Så bra at du likte tipsene :) 

Les mer...
Les mindre
  Avbryt
Hilde Konradsen
 

Inspirerene tips.Nå skal jeg skrive dagbok for første gang i livet.Dette blir spennende❤❤

Les mer...
Les mindre
Lill Legard
Admin
 

Juhuuu! så gøy :) 

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar