Slik får du i deg nok vann!

Blogg; drikk vann

Et av de beste og største helsetipsene i vår tid er å drikke vann. Kroppen vår består av 60% vann, blodet består av 80% vann og lungene består av 90% vann. Det vil si at det er mye vann i oss, og for å ikke dehydreres så må vi drikke fem ganger vår egen kroppsvekt i løpet av et år. HVOR LETT ER DET? DET RENNER JO BARE RETT GJENNOM….

Det var iallfall min erfaring helt til nå nylig. Jeg sitter her, i den røde lille stua mi langt inni skogen, og hører på podcast av David Wolf (en helseguru fra USA). David snakket om at vi er alle mer eller mindre dehydrert og vi trenger å drikke mer vann. DET HAR JEG HØRT FØR! Men det David Wolf sa var at du må ha salt i vannet, himalaya salt eller annet salt med bra mineralinnhold. For all del IKKE BORDSALT, men salt du får kjøpt i helsekost butikker. Det at du ikke greier å holde på vannet betyr at du mangler viktige mineraler i kroppen som du finner i salt. 

Intuisjonens hovedspråk er dine følelser og en dehydrert kropp gjør at dine følelser oppleves stagnert, og det at du føler at livet ditt er stagnert kan være et av tegnene på at du trenger å drikker mer vann. 

Vann er også utrolig viktig i forhold til å regulere følelser. Er du skikkelig opprørt så vil vann kunne balansere deg sånn at du blir mindre opprørt; det kommer jo selvfølgelig an på graden av opprørthet om hvor mye du greier å lande med vann, men du vil roe ned systemet ditt betraktelig med å drikke vann.

Altså jeg tenkte jeg skulle prøve å ha en klype salt i vannet. I alle år har jeg hørt at jeg drikker for lite vann, og jeg må drikke minst 2 liter om dagen. Jeg har ikke fått det til fordi det renner rett gjennom. Og hvor irriterende er ikke det å sitte foran en klasse som yogalærer og måtte på do hvert 5. minutt… Okey ikke irriterende, men utfordrende, for å formulere meg yogisk rett. Nei – faktisk det er irriterende. Jeg kan jo ikke bare forlate midt i timen for å gå på do, og opptil flere ganger også. Så løsningen for meg er å IKKE drikke så mye vann.

Nå tenkte jeg å ta en klype salt i vannet å se hva som skjedde da. Vet du – jeg har ALDRI drukket så mye vann i hele mitt liv holdt på vannet. Å ha en klype salt i vannet var MAGISK, og jeg anbefaler det på det sterkeste. Salt inneholder viktige mineraler som holder på vannet, som holder følelsene jordet. Hvor bra er ikke det!

Prøv det selv og legg igjen en kommentar på hvordan du erfarte det!

PS! Drikk vannet ditt fra en glassflaske – da hjelper du også miljøet!

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar