Valgets kval!

Blogg Lev mer intuivt valg

I en perfekt verden er et valg enkelt. I en perfekt verden tar jeg alltid det rette valget. I en perfekt verden ser jeg klart og tydelig hva som er det beste for meg og de rundt meg…. Men verden er ikke perfekt på denne måten. Det finns gode og dårlige valg, men alle valgene er rett akkurat i det øyeblikket det ble tatt.

Litt klisjé kanskje, men slik har det vært for meg. Jeg har lært av alle valgene jeg har tatt selv om de ikke alltid føltes så utrolig bra. Jeg har tatt valg som har ført meg inn i rene smertekaos, og jeg har tatt valg som har løftet meg videre – valg som har fått meg til å føle meg bra. Med et tilbakeblikk så har alle valgene lært meg mer om meg selv og om verden rundt meg.

I 2017 stod jeg ovenfor et valg som føltes helt annerledes. Valget handlet om å flytte til et vakkert, vakkert sted lang fra økologisk frukt og grønnsaker, langt fra fanzy yogastudioer og treningsstudioer, langt fra danseforestillinger, langt fra teaterforestillinger, langt fra muligheten til å få en dag på spa når hverdagen trengte det, langt fra kino, langt fra alt hva en storby kan tilby av smaker, lukter, mennesker, muligheter og fasiliteter. Det ironiske i dette er at jeg aldri benytter meg av tilbudene – iallfall veldig sjeldent.

Jeg kunne nå ta et valg som tok meg tettere på naturen, blant vakre fjell og åpent hav, frisk luft og all tid i verden til å gjøre akkurat det jeg ønsker. Hvorfor var valget så krevende da?

Valget innebar at jeg flyttet et langt stykke fra der jeg bodde, men allikevel til et sted i landet jeg var godt kjent med. Det ble en ny start, og jeg har startet på nytt så uendelig mange ganger. Jeg brukte mer tid denne gangen på å ta valget enn før. Jeg trodde alltid at lykken var på andre siden av regnbuen, men selv om jeg kunne se regnbuen langt der fremme så fant jeg aldri enden. 

Det å flytte har store konsekvenser for så mye; venner, naboer, fast legen, ukentlige aktiviteter og ikke minst for deg selv i det å starte på “nytt” på en måte. 

Jeg valgte å flytte og selv om det denne gangen kjentes annerledes så handlet nok det mer om at jeg var i et annet sted i meg, og valget var en dragning mot gamle stier. Den gamle stien var grodd igjen. Det var ikke noe for meg dit jeg kom, men jeg hadde ikke visst det om jeg ikke hadde fulgt intuisjonen og lært alt jeg lærte i denne situasjonen. 

Tilbake til utgangspunktet og jeg valgte å bo i skogen. Selv om veien dit jeg er nå var kronglete og kostbar så ville jeg ikke vært et eneste steg uten. Jeg angere ikke på et eneste valg jeg har gjort. 

Valg trenger ikke å være så store som det å flytte. Det kan være et valg handler om du skal velge appelsin eller epler når du er i butikken, eller om du skal velge en sen kveld med gode venner fremfor en tidlig kveld med en god dag etterpå. Det kan handle om hvilken mat du skal spise. Valgene er mange, og noen ganger bare skjer det av vi tar et valg uten av det er bevisst som det å velge å pusse tennene hver kveld og hver morgen. Et valg har vi, og et valg tar vi – bra eller dårlig.

I Kundalini Yoga snakker vi om at vår mentale kapasitet har tre sinn: Det Negative Sinnet, Det Positive Sinnet og Det Nøytrale Sinnet. Et valg, eller en mulighet filtreres først gjennom Det Negative Sinnet hvor det skannes for mulige farer. Deretter filtreres det gjennom Det Positive Sinnet hvor det skannes for muligheter, og til sist lander det i Det Nøytrale Sinnet hvor valget blir tatt på den beste mulige måten. I en perfekt verden.

De fleste av oss har nok et mer aktivt Negativt Sinn enn et Positivt Sinn. Frykten for å trå feil holder oss tilbake fra å erfare og utvide vår horisont, men når du tar valg intuitivt så kan du aldri ta feil valg. 

Hvordan tar du det rette intuitive valget?

1. Ta ett skritt eller to tilbake og eliminer all frykt du har for å ta feil valg. Finn roen på innsiden, kjenn at du puster dypt, langsomt og lett. Kjenn hvordan hjertet pulserer og kjenn kontakten du har med underlaget du står eller sitter på. 

2. Når stemmen inni hodet slår seg på repeat, slå av! Det er å overanalysere BIG TIME! Overanalyserer du så kommer du deg ikke noe sted. Det er som å stå fast med bilen i det verste gjørma. Prøv å få tankene ut av hodet ved å skrive dem ned slik at du kan strukturere tankene dine. Del dem inn i Det Negative Sinnets tanker, Det Positive Sinnet tanker å se hvor det lander da.

3. Praktiser “å handle med et åpent sinn” når du skal ta et valg. Det vil si at du tar et valg og fristiller deg fra resultatet.  Du tar et valg og gir slipp på behovet for å kontrollere resultatet. 

4. Gå innover og lytt til instinktive følelser assosiert med valget du er i ferd med å ta. Bare husk å skille mellom instinkt og lyst. Prøv å sitt med avgjørelsen din en stund for å se om den resonnerer med deg, om det kjennes godt ut når du visualiserer at det allerede har skjedd. Lev ut valget i fantasien om at det allerede har skjedd. Lev valget ditt noen få dager eller opp til en uke.

5. Sjekk med Moralen. Spør deg selv: “Er det jeg er i ferd med å velge til det beste for alle involverte?” Og er du usikker så be om et tegn, eller hjelp slik at valget ditt blir til det høyeste beste for deg og for alle involverte. 

6. Hold en balanse mellom hjerte og hodet – det er ikke lurt å kaste logikken ut av vinduet, og på samme tid er det viktig å lytte til intuisjonen. Det vil si at noen ganger krevet et valg at du gjør noen undersøkelser først. Finn ut mer om jobben, stedet du skal flytte til, personen du skal samarbeide med før du tar valget. 

Jeg har hørt så altfor mange historier hvor personen som stod overfor et valg hadde en kar og tydelig intuisjon på hva som var rett valg, bare for å gå mot intuisjonen. Det er ikke no galt som skjer, det blir bare en omvei og kanskje litt oppryddningsarbeid. 

7. Spør Universet om å få et tegn dersom A. er rett valg for deg. Når tegnet kommer så er det krystallklart. Du vil vite hva som er rett for deg uten tvil. 

Er du enda i tvil?

Se "6 kjappe triks for å lettere å ta gode valg".  

Klikk på bilde, se videoen og fortell om dette var av verdi for deg. 


1 kommentar

Sigrn
 

Veldig interessant tema. Lærerikt :)

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar