3 steg for å finne din livsmisjon

Blogg livsmisjon

Okey - så noe kjennes meningsløst i livet ditt. Du savner at livet har mer mening, at du vet hva som er din livsmisjon. Eller du vet det kanskje på etter eller annet nivå, men det er uklart. 

I denne bloggposten tar jeg deg gjennom en tre stegs prosess for å utforske dine følelser og muligheter, og du vil sitte igjen med et solid verktøy som du kan ta i bruk med en gang for å gi livet ditt en meningsfylt retning. 

Her er de tre stegene: 

  1. Forstå prinsippet av det å ha et valg
  2. Skap ditt “hvorfor”
  3. Samstill livet ditt med ditt “hvorfor”

1. Forstå prinsippet av å ha et valg

Norman Vincent Peale har dette å si om valg:

The greatest power we have is the power of choice. It is an actual fact, that if you have been groping under unhappiness, you can choose to be joyous, instead. And, by effort, lift yourself into joy. If you tend to be fearful, you can overcome that misery by choosing to have courage. The whole trend and the quality of anyone’s life is determined by the choices that are made”.

“Å velge” er den viktigste aktiviteten i sinnet ditt, fordi når du tar et valg så erklærer du dine ønsker, drømmer og lengsler til din underbevissthet. Når det setter seg i det underbevisste så gjør underbevisstheten alt for at dette skal manifestere seg. Din underbevissthet er din “Aladin” den sier ja til alle valgene du tar, og husk det å ikke ta et valg er også et valg. 

Dine lengsler, drømmer og visjoner er din skjebne. Du har makten over din fremtid, ikke noe utenfor deg; moren din, faren din, mannen din, partneren din, samfunnet eller noen andre. 

Valgene du tar i livet ditt blir ditt mål, og er du dedikert og sann mot målet ditt så vil det skje. Den eneste grunnen til at det ikke skjer er at du gir opp. Mange gir opp når det de ikke kan se noe skje, eller noe forandre seg innen den tiden de forventer det. Eller at forandringen skjer sånn som de forventer. Legg fra deg alt av forventninger og vær i flyt med dine valg og livet. 

Å være ubestemt skaper frustrasjon og angst, men det kan også forvirre underbevisstheten som gjør at den ikke gir deg det du bevisst vil ha. Det er så viktig at valgene du tar kommer fra deg, at de er samstilt med dine sanne ønsker/drømmer, evner og din livsmisjon. Det er så mange som lar andre ta valget: foreldre, kulturen de vokser opp og forventningene de føler fra omgivelsene. De gjør det som er “korrekt” selv om det går mot hva de ønsker seg og drømmer om. Det som er rett for en annen trenger ikke å være rett for deg. Måten du vet om det er rett for deg på, er å lytte til hjertet og stole på intuisjonen. 

Begynn med å lage en liste over ting du er interessert i; ting som du alltid har syns var gøy, som får deg til å føle deg bra, som inspirerer deg til å bevege deg videre uansett hvilke motstand du måtte møte på.  Liker du kreative ting, eller noe kunstnerisk? Liker du naturen? Liker du sjøen? Liker du å hjelpe andre? Gir livet ditt mening og glede med å gjøre en forskjell i andre sitt liv?

Uansett hva som interesserer deg, skriv det ned og svar på disse spørsmålene: 

  • Hva elsker du å gjøre?
  • Hva er det du elsker med denne tingen, og hvorfor?

2. Finn ut hva som er drivkraften for deg:

Neste steg er å se på listen du har skrevet og finne den røde tråden, det gjentagende temaet. Kanskje det er det å bidra med noen meningsfylt for andre som kommer opp igjen og igjen, eller en inspirasjon til å søke og å gi kjærlighet, eller hjelpe foreldre å ha bedre forhold til barna sine? Uansett hva det er, identifiser det sentrale temaet i de tingene du elsker å gjøre. Når du har funnet ut hva som er temaet så lager du en kort og presis setning med din drivkraft, ditt hvorfor. Dette er din livsaffirmasjon.

Det kan være et sitat fra en berømt person, en filosof som har hatt stor innflytelse på deg. Min er: "Be the change you wanne see in the world" Ghandi. Ettersom du vokser og utvikler deg så kan du selvsagt endre denne livsaffirmasjonen, men sjels aspektet av den vil alltid være den samme. 

Så - skriv din livsaffirmasjon. 

3. Samstill livet ditt med det som driver deg: 

Det siste steget på denne reisen er å lage en kart over din vei til din ultimate livsmisjon sånn at du kan implementere endringene som vil hjelpe deg til å samstille din hverdag med det som driver deg. 

Når du gjør disse endringene i livet ditt så vil du se at du blir mer tilstede, oppmerksom og intensjonell i forhold til livet. Du vil helt klart føle at entusiasmen kommer på banen.

Hvis du nå har oppdaget at naturen er din drivkraft, så planlegg din neste ferie i naturen. Kanskje en kortreist telttur med barna er nok til å lade deg. Hvis du har oppdaget at din drivkraft er å hjelpe trengende se om du kan finne muligheter for frivillighet i nærmiljøet. Kanskje du til og med ønsker å bytte jobb, og starte for deg selv med noe som er mer i tråd med din livsmisjon? Gjør en liten ting hver dag i retning av å ha startet for deg selv. 

Så nå har du det! Når du følger disse tre stegene så er du vel på vei til å leve din livsmisjon.

Husk du er her på jorden for en veldig god grunn:

You were put on this earth to achieve your greatest self, to live out your purpose, and to do it courageously.” - Steve Maraboli

I mange år nå har jeg hatt en meditasjonsutfordring gående som heter Overflod på 40 dager. Denne vil hjelpe deg til å gå fra begrensninger til muligheter. For når du enda ikke er klar på din livsmisjon så er det fordi du ser flere begrensninger enn muligheter. 

Klikk på bildet under for å lese mer og for å melde deg på: 


1 kommentar

Maren
 

Det gir selvfølgelig en god følelse å være til hjelp for andre, gjøre en forskjell i noens liv hvis de setter pris på den hjelpen de får. Det samme med gaver, det er hyggelig å gi gaver, men ikke hvis de som mottar gaven gir uttrykk for at de ikke like gaven, at de ikke vil ha den o.l. da faller godfølelsen ved å gi bort. 

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar