Lurer du på hvorfor vi bruker turban i Kundalini Yoga?

Spirituell veiledning Kundalini Yoga Traumer Livsmisjon Meditasjon Mening med livet

Mitt første møte med turban var som å møte en god venn jeg ikke har sett på mange livstider.Det var helt naturlig og gledelig for meg å kunne ta på turbanen når jeg skulle undervise eller var på yogasamlinger. Det var ikke innom mine tanker at dette kunne oppfattes som rart eller sekterisk. Ikke før jeg fikk testet min relasjon og dedikasjon til turban i møte med venner og kjente.

En venn fra India var på besøk og han hadde helt andre tanker om turban. Han kunne fortelle meg om damer og menn som var hårløse fordi de brukte turban,at turban bare var tull og at det ikke hadde noe sammenheng med hverken kundalini yoga eller nødvendigvis var av religiøse grunner.

Indere, assa :)

Turban brukes i mange kulturer og det har blitt brukt i mange tider opp gjennom tiden. Noen har turban av religiøse grunner, noen av estetiske grunner, noen av praktiske grunner og andre av vitenskapelige grunner.

Jeg bruker ikke turban av religiøse grunner, men av vitenskapelige grunner. 

Yogi Bhajan snakker om at turban er en selvkroning og at turban er en energetisk praksis. Den styrker arkelinjen, en energetisk linje som går fra øreflipp til øreflipp. Arkelinjen gir deg kapasiteten til å fokusere bedre, konsentrere deg og den fasiliterer  din utstråling. Den er forbindelsen mellom det fysiske og det ikke-fysiske. Når arkelinjen er svak så blir du lett påvirket av andre og du blir overbeskyttende. Når du har på deg turban under praksisen så styrkes denne arkelinjen.

Arkelinjen er spennende men det er mer spennende vitenskap. Vi har også 26 ben i hodet som trenger kranie tilpassing, Hodet har 26 deler, som vi har 26 ryggvirvler, foten har 26 ben. Om bare et ben er ute av posisjon vil den korresponderende nerve og muskel forårsake sykdom. En ryggvirvel som er ute av posisjon bare en tusenedel av en millimeter vil forårsake sykdom. I følge Yogi Bhajan så vil et kraniet som er ute av posisjon gi deg depresjon så ille at du nesten ikke kan bære det.

Kraniet skal være bevegelig og uten turban vil det være mindre bevegelig. Det gjør at pinealkjertelen kalsifiseres og det er linket til hvor gammel du blir. Jo mindre kalsifisert pinealkjertelen er, jo eldre blir du. Pinealkjertelen er også intuisjonens sete og jo mer kalsifisert den er jo vanskeligere er det å ha god kontakt med intuisjon. Med turban blir kraniet massert og stimulert.

En annen interessant ting er at hver av de 26 benene i skallen vår styrer hele nervesystemet i hjernen. Turbanen er som en beholder for energien som skapes mens du praktiserer Kundalini Yoga. Det gjør at energien som bygges opp blir kultivert på en annen måte enn om du ikke bruker turban.

Det ligger mye vitenskap bak turban-bruk, og for meg er det å bruke turban når jeg underviser i Kundalini Yoga like naturlig som å ha på en jakke når det er kaldt ute. Min turban gir meg styrke, det samler meg og det setter meg i forbindelse med en kraft som er større enn meg. Den gjør meg fokusert og mer tilstede i timen. Det minner meg på at jeg er i service.

Jeg elsker å bruke turban!

Gå til Lev intuitivt/Lill Legård og se videoen om hvordan du gjør en turban. 

Sat Nam!!

Lill

P.S. Har du lyst til å lære mer om Kundalini Yoga?  

Meld deg på gratis webinaret; En introduksjon til Kundalini Yoga her

webinar 2021 Landingsside  (1)


0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar