5 essensielle innsikter for å gi slipp

Blogg_ surrender falling

Jeg syns det har vært problematisk å forstå hvordan jeg skal gi slipp, eller på engelsk surrender. Det har bare vært en flaksende fugl som jeg ikke helt har fått grep om. Helt til jeg kom over en artikkel skrevet at Roger Gabriel. Med egne ord så gjengir jeg hans innsikter for å i sannhet forstå hvordan du gir slipp for å åpne opp for mer intuitiv veiledning i livet ditt.

Det handler om å gi slipp på å kontrollere det, som i den store sammenhengen, ikke betyr så mye. Gi slipp på bekymringer som går på repeat. 

Å ha tillit til intuisjonen er noe veldig mange syns er vanskelig. "Er det ego eller intuisjon som snakker nå?" "Hvordan kan jeg skille mellom frykt og intuisjon?" Dette er spørsmål jeg ofte får og som jeg selv har brukt mye filosofisk tid på. 

Her er de fem innsiktene du trenger for å kunne gi slipp, og la deg bli ledet av intuisjonen: 

1. Tillit/tro: Først og fremst for å kunne gi slipp så må du vite at du er holdt. Alt annet vil være å kaste seg utenfor et stup til den sanne døden. Tro handler om å være i tillit til at noe større enn deg, noe som er allstedsværende, holder deg i sin favn. Du er alltid trygg og ivaretatt. Alle svarene du trenger er der, alt du trenger i livet for å føle deg glad og tilfreds er der for deg. I tillit tør du å ta det første steget. 

"Faith is taking the first step, even though you can´t see the staircase." Martin Luther King 

2. Tålmodighet: Tro og tålmodighet er som hånd i hanske. De passer perfekt sammen. Du trenger tålmodigheten slik at det du lengter og drømmer om kan utfolde seg i sin egen tid. Dine lengsler og drømmer er din intuisjon som viser deg dine muligheter. Er du utålmodig skaper du motstand og utsetter resultatene på ubestemt tid. Er du tålmodig så flyter alt som i sannhet er ditt til deg til rett tid og på rett sted.  

"Hope looks forward. Faith knows it has already received and acts accordingly." Florence Scovell Shinn  

3. Våken og tilstede:  Å gi slipp krever at du er våken og tilstede. Du lengter etter en mann i livet ditt, eller lengter etter å har råd til å ta en lengre reise som du har drømt om hele ditt liv. Når tvilen kommer krever det at du møter tvilen og setter den på plass med å velge å være i tillit igjen. Tillit er et valg du bevisst må ta hele tiden. Å gi slipp handler om at du åpner deg for at noe nytt og ukjent kan komme inn i livet ditt. Det handler om å være tilstede i deg selv gjennom kjærlighet, og ikke frykt for hva som kan skje.  

"It is so much easier, for the average person, to have fear than faith; so faith is an effort of the will." Florence Scovell Shinn 

4. Meditasjon: Meditasjon er det mest kraftfulle verktøyet du kan bruke for å kunne gi slipp på det som har vært, og for å åpne opp for det nye som er på vei. Når du tar deg tid til å lytte innover skaper du rom for intuisjonen og mer bevissthet inn i livet ditt. Du overgir din normale aktivitet til en stund i stillhet. Denne handlingen er et kraftfullt signal om tro og tillit. Meditasjon gjør at du åpner opp og tar inn flere perspektiver i livet ditt gjennom å rense ut gammelt tankegods, og trene på å observere i stedet for å reagere. Du skaper et rom mellom tanke og handling hvor du tar valget og blir ledet intuitivt.  

"Faith is to believe what you do not see. The reward for this faith is to see what you believe." Saint Augustine.  

5. Bhakti yoga: Det finns mange former for yoga, og de mest kjente formene er de som krever at du beveger den fysiske kroppen din. Yoga betyr å forene kropp, sinn og sjel. Når du lever ubevisst i frykt og uten tillit til at livet vil deg vel så er disse elementene frakoblet hverandre. Ofte er det sjelen som må sitte på venterommet til du åpner døren for mer dybde og tillit i livet ditt. Bhakti yoga handler om hengivenhet og kjærlighet.  

Bhakti yoga krever at du setter av tid hver dag for meditasjon og refleksjon på det som hverken kan ses eller forklares. Det handler om å overgi seg til en høyere kraft og være i service til det høyeste beste for deg og alle. Gjennom Bhakti yoga utvikler du en høyere følelsesmessig sensitivitet som gjør at du lettere blir veiledet av din høyere bevissthet, det guddommelige i deg, din intuisjon. 

Bhakti er å gi seg hen til din egen daglige praksis i full tillit til at alt du trenger her i livet er hos deg nå, og alt annet vil bli ført til deg etter behov. Det er å bygge tilliten til din intuisjon og bli intuitivt ledet gjennom hverdagen din.  

Det handler å gå fra gjøren til væren. Å gå fra å tro at du hele tiden må prestere for å gjøre deg fortjent til en plass i livet, til å være.  

_____________________________________________________________________________________

Har du lyst til å lære mer om Kundalini Yoga?  

Meld deg på 5 dagers gratis introduksjonskurs. Introduksjonskurset er i en egen Facebook gruppe. Klikk på linken under for å få tilgang før kurset starter.  


5 dagers gratis banner (1).png

2 kommentarer

Anne Lise håkenstad
 

Så spennende tema! Har også denne utfordringen. Glede m til å følge deg på søndag. ❤️

Les mer...
Les mindre
Lill Legard
Admin
 

Hei Anne Lise :) Så gøy at du er med på søndag <3 

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar